Divi vs Elementor – hvilken page builder er bedst for dig?

Connie - vært for Sikkerhedspakke til din hjemmeside

Hvis du overvejer at bygge en hjemmeside i WordPress, har du måske stødt på to af de mest populære page builders: Divi vs Elementor. Men hvilken er bedst for dig? I denne guide dykker vi ned i forskellene mellem de to, så du nemmere kan træffe det rette valg baseret på dine behov og budget.

Divi vs Elementor - hvilken page builder WordPress skal du vælge

Indholdsfortegnelse

Divi vs Elementor – hvad er en page builder

Når du bygger en hjemmeside i WordPress, er det vigtigt at have de rette værktøjer. Her kommer page builders ind i billedet.

En page bulder giver dig mulighed for at designe hjemmesider med visuelle redskaber – uden at skulle kode. To af de mest populære page builders på markedet er Divi og Elementor. Begge tilbyder en række funktioner, men hvilken passer bedst til dine behov?

I dette blogindlæg dykker vi ned i forskellene mellem Divi og Elementor, så du kan træffe det rigtige valg baseret på dit behov og budget.

Men allerførst starter vi med min anbefaling – så behøver du ikke læse helt ned til bunden, hvis det er den, du er ude efter.

Min anbefaling Divi vs Elementor

Både Divi og Elementor er fantastiske værktøjer til at bygge WordPress-hjemmesider, men hvilken der passer bedst til dig, afhænger af dine specifikke behov. Divi er en solid løsning for dem, der vil have en alt-i-en pakke, mens Elementor er mere fleksibel og lettere at gå til for mange brugere.

Det jeg møder, når jeg taler med forskellige kunder er, at dem, der er begyndere og har Divi installeret, synes det er svært selv at opdatere hjemmesiden.

Det var også min egen oplevelse, da jeg startede som selvstændig – og lagde ud med Divi. Det var en kamp, hver gang jeg skulle i gang med hjemmesiden.

Da jeg blev introduceret for Elementor, jublede jeg, for det var noget af det bedste, jeg havde prøvet med deres enkle plug-and-play builder.

Så når folk spørger mig, hvilken page builder, de skal vælge, mellem Divi vs Elementor, så anbefaler jeg altid Elementor og Elementor Pro.

Hvis du vil lære mere om, hvordan du kan mestre Elementor og få mest muligt ud af dets kraftfulde funktioner, kan du tjekke mit Elementor og Elementor Pro kursus her.

Divi vs Elementor - WordPress page builder

Kort Overblik: Hvad er Divi vs Elementor?

Divi

Divi er udviklet af Elegant Themes og har eksisteret i mange år. Det er kendt for sin all-in-one løsning, hvor både tema og page builder er inkluderet. Med Divi kan du nemt trække og slippe elementer for at skabe dit design. Divi er en favorit blandt dem, der ønsker en komplet løsning uden mange eksterne plugins.

Elementor

Elementor, der blev lanceret i 2016, har hurtigt opnået popularitet blandt WordPress-brugere. Elementor er kendt for sin brugervenlighed og fleksibilitet. Du kan bruge den gratis version eller opgradere til Elementor Pro for flere funktioner.

Den fungerer problemfrit med næsten alle WordPress-temaer, hvilket gør den attraktiv for brugere, der ønsker fleksibilitet.

Begge værktøjer giver dig mulighed for at designe smukke hjemmesider, men der er betydelige forskelle, som vi vil dykke ned i.

elementor vs divi

Brugerflade og brugeroplevelse

Når det kommer til brugerflade og brugeroplevelse, er der nogle klare forskelle mellem Divi vs Elementor.

Divi

Divi’s brugerflade er fyldt med indstillinger, og det kan tage tid at lære det hele. Hvis du foretrækker mange valgmuligheder lige ved hånden, vil du elske Divi. Men det kan virke overvældende for begyndere.

Elementor

Elementor har en meget intuitiv træk-og-slip-grænseflade, der er lettere at bruge for de fleste. Begyndere vil sætte pris på enkeltheden, mens mere erfarne brugere stadig har masser af avancerede funktioner at lege med.

Elementor tilbyder desuden en visuel editor, der lader dig se ændringerne i realtid.

Så kigger man på Divi vs Elementor, så er Elementor nemmere at gå til for nye brugere, mens Divi kræver lidt mere tilvænning.

En WordPress page builder

er et program til at designe hjemmesider 

uden at kode

Funktioner og designmuligheder

Både Divi vs Elementor tilbyder et væld af funktioner, men der er forskelle i fleksibilitet og designmuligheder.

Divi

Divi er pakket med moduler og skabeloner, der giver dig mulighed for at skabe stort set enhver type side. Den har mange foruddefinerede layouts, hvilket gør det nemt at starte en ny side. Divi har også en stærk split-test-funktion, som kan hjælpe dig med at optimere dine designs.

Elementor

Elementor tilbyder også en række widgets og skabeloner, men der hvor Elementor virkelig skiller sig ud, er med dens Pro-version.

Elementor Pro giver dig adgang til avancerede funktioner som popup-builder, global widgets og flere tilpasningsmuligheder for header og footer. Elementor er desuden kendt for sine animationseffekter og dybe integrationsmuligheder med andre plugins.

Hvis du søger maksimal designfrihed, vil Elementor være det bedste valg.

Pris og value for money - Divi vs Elementor

Prisen er ofte en vigtig faktor, når man vælger et værktøj.

Divi

Divi tilbyder en livstidslicens, som mange brugere finder attraktiv. Du betaler én gang og har herefter adgang til både Divi-temaet og builderen for evigt. Alternativt kan du vælge et årligt abonnement, hvis du foretrækker en mere fleksibel betalingsmodel.

Elementor

Elementor har en gratis version, som er ret kraftfuld i sig selv. Hvis du vil have adgang til de mere avancerede funktioner, kræver det Elementor Pro, som betales på abonnementsbasis. Prisen afhænger af, hvor mange websites du vil bruge det på.

Performance og Hastighed

Et hurtigt website er afgørende for både brugeroplevelse og SEO.

Divi

Divi har haft ry for at være tung, hvilket kan påvirke din hjemmesides hastighed negativt. Elegant Themes har dog arbejdet på at forbedre dette, og de nyeste versioner er langt mere optimerede. Men der er stadig brugere, der oplever, at Divi kræver flere ressourcer.

Elementor

Elementor er generelt hurtigere og lettere end Divi, især hvis du benytter en veldesignet skabelon og ikke overbelaster siden med for mange widgets. Elementor Pro har også flere optimeringsmuligheder som lazy load og tilpasning af CSS, hvilket gør det nemmere at få en hurtig side.

Så i sammenligningen Divi vs Elementor har Elementor en tendens til at levere bedre ydeevne og hurtigere hjemmeside uden så meget optimeringsarbejde.

Integrationer og Udvidelser

Divi vs Elementor tilbyder forskellige integrationsmuligheder, hvilket kan være vigtigt afhængigt af din hjemmesides behov. Det er ikke sikkert, du sidder med behovet lige nu, men det kan opstå på sigt.

Divi

Divi fungerer godt med de fleste populære WordPress-plugins og har egne udvidelser, der kan hjælpe med alt fra e-handel til medlemskaber. Det har dog ikke lige så mange tredjeparts-udvidelser som Elementor – altså hvor du kan integrere en widget med page builderen.

Elementor

Elementor er kendt for sine omfattende integrationer med tredjeparts-plugins som WooCommerce, Mailchimp, Rank Math SEO og Yoast SEO.

Så sammenligner du Divi vs Elementor, hvis du har brug for mange integrationer, så er Elementor nok det bedre valg.

WordPress tema

bestemmer det overordnede layout

på din hjemmeside

Hvilken page builder WordPress skal du vælge?

Dit valg mellem Divi vs Elementor, når det kommer til at vælge din page builder WordPress afhænger af dine behov og præferencer.

Vælg Divi hvis:

  • Du leder efter en all-in-one løsning med både tema og builder.
  • Du foretrækker en livstidslicens.

Vælg Elementor hvis:

  • Du ønsker en nem, intuitiv brugerflade.
  • Du har brug for avancerede designmuligheder og integrationer.
  • Du vil have adgang til en kraftfuld gratis version med mulighed for at opgradere.

For dig, der søger den bedste kombination af fleksibilitet, brugervenlighed og avancerede funktioner, er Elementor et stærkt valg.

Du kan også læse denne engelske tekst fra theplusaddons.com, som tilbyder en omfattende sammenligning af Divi vs Elementor.

Lær mere om Elementor page builder

Hvis du vil lære mere om, hvordan du kan mestre Elementor og få mest muligt ud af dets kraftfulde funktioner, kan du tjekke mit Elementor og Elementor Pro kursus her.

Picture of Connie Jahn

Connie Jahn

Connie har været selvstændig siden 1999 og har i 7 år været ude i en stilling som online marketing medarbejde med speciale i SEO. I januar 2022 valgte Connie at gå selvstændig igen og hjælper i dag små selvstændige med deres online tilstedeværelse - både undervisning og done-for-you. Klik på billedet og læs mere

Kategorier

Seneste blogs

Stil dit spørgsmål til mig

Har du spørgsmål, du gerne vil have mit svar på, så skriv til mig på mail connie@virtuel-assistent.dk og skriv “spørgsmål til bloggen” som emne.

Så får du svaret her i bloggen.