Hvordan laver man en blog
Har du overvejet at starte en blog? Men føler du dig lidt overvældet, fordi du måske ikke helt ved hvor du skal starte og slutte. Heldigvis er det ikke så
Her kommer en lille tekst om content marketing.
Har du overvejet at starte en blog? Men føler du dig lidt overvældet, fordi du måske ikke helt ved hvor du skal starte og slutte. Heldigvis er det ikke så
En blog er en hjemmeside, hvor en person eller en virksomhed deler information, tanker og idéer med andre mennesker. Men virksomheder kan også bruge en blog strategisk til at tiltrække
SEO optimering er en række teknikker, du kan bruge på din hjemmeside (eller webshop), så din side kommer til at ligge øverst i Googles søgeresultater på specifikke ord eller sammensætning af ord.
Mange tror, at SEO optimering af vildt svært – og det er det måske også, når vi kommer ind på den tekniske del af SEO. Men når vi taler om indholdet på din hjemmeside, så er det egentligt ikke så svært.
I artiklen Hvad er SEO forklarer jeg mere i dybden, hvad SEO egentligt er for en størrelse, og jeg forsøger at være pædagogisk og forklare det på flere forskellige måder, så der er lidt for enhver smag.
7 gode grunde
til at lave SEO optimering
Der er flere grunde til at arbejde med SEO optimering, og her får du 5 af de bedste.
SEO optimering hjælper med at forbedre synligheden af din hjemmeside i søgemaskinerne.
Det betyder, at har du optimeret din hjemmeside godt, så vil blive den blive vist højere oppe i resultaterne på f.eks. Google, når brugerne/læserne søger efter søgeord, som du har brugt strategisk på din hjemmeside.
Når din hjemmeside så vises højere oppe i søgeresultaterne, vil det helt naturligt give flere besøgende på din hjemmeside.
Det betyder, at SEO optimering kan hjælpe med at øge trafikken til din hjemmeside – og potentielt øge din omsætning.
SEO optimering kan give langvarige resultater, hvis det udføres korrekt.
Hvis du investerer tid og ressourcer i SEO optimering, kan det give dig fordele i flere år fremover, og tiltrække flere læsere til din hjemmeside – og dermed potentielt nye kunder.
Samtidig kan du spare mange penge på andre former for markedsføring, for SEO optimering er faktisk gratis at udføre (hvis du selv kan finde ud af det).
What’s not to like?
En af de helt store kæpheste hos Google er, at din hjemmeside skal være brugervenlig.
Når du arbejder med SEO optimering, så vil du også arbejde med at forbedre brugeroplevelsen på din hjemmeside.
Det kan f.eks. både være hastighedsoptimering, så din hjemmeside vises hurtigere, og det kan være at arbejde med mobilvenlig hjemmeside, så den vises pænt på små mobile skærme.
Alt i alt betyder det at have en brugervenlig hjemmeside, at du skal arbejde for at forbedre oplevelsen for dine læsere, så de bliver længere tid på din hjemmeside – og Google vil elske dig for det.
Når du arbejder med SEO optimering, kan det give dig en konkurrencefordel i forhold til dine konkurrenter.
Det er nemlig ikke sikkert, at de arbejder med SEO på deres hjemmeside, og hvisvis din hjemmeside så er mere synlig i søgeresultaterne end din konkurrenters, så vil din side potentiel tiltrække flere besøgende (og øge din omsætning).
Det overrasker mig gang på gang, hvor hurtigt man kan komme til at ranke på søgeord på Google – også inden for et område som SEO, hvor man jo skulle mene, at der er mange dygtige folk om buddet, der ved præcis, hvordan de skal skrive teksterne.
En statistik jeg så for nylig viste, at 91% af alle hjemmesider ikke bliver fundet på Google – det er jo helt vildt, og det viser bare, hvor gode muligheder, der er for at komme til tops.
Når du arbejder med SEO optimering, og du begynder at få læsere ind på din hjemmeside, så finder du jo også ud af, hvad det er for søgeord, de primært finder dig på.
Den viden kan du så anvende til at tage strategiske beslutninger om, i hvilken retning din forretning skal udvikle sig – og hvilke produkter, du skal have på hylden. Uanset om det er fysiske produkter eller vidensprodukter du leverer.
En af de store sidegevinster, jeg oplever – både hos mig selv og hos mine kunder – er, at når de begynder at sidde og skulle formulere sig på skrift om, hvad de laver og tilbyder, så bliver de meget mere skarpe på, hvad det egentligt er, de gerne vil tilbyde.
Det betyder, at de foretager nogle tilvalg og fravalg på produkter og ydelser i forhold til, hvad der giver dem glæde og energi at arbejde med.
Dermed får de større fokus – og det bliver nemmere at kommunikere, hvad det er de laver. Dette gælder især for vidensformidlere, terapeuter og behandlere i bred forstand.
Kontakt mig:
Lad mig hjælpe dig med: